Българските банки преустановиха операциите в руски рубли (RUB). Клиентите на 

...
Българските банки преустановиха операциите в руски рубли (RUB). Клиентите на 
Коментари Харесай

Българските банки спряха операциите в руски рубли

Българските банки преустановиха интервенциите в съветски рубли (RUB). Клиентите на  финансови институции у нас са получили известия за това, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Пощенска банка " уведомява, че прекратява приемането на платежни нареждания и обработването и осъществяването на всевъзможни платежни интервенции и преводи в съветски рубли (RUB), включително и покупко-продажба на валута, до последващо съобщение.

" Банката е подхванала ограничения за използване и съблюдаване на интернационалните ограничаващи режими, които могат да доведат и до други ограничавания във връзка с интервенции, свързани със глобените страни, райони контрагенти и/или лица " - написа в изказването.

Банка ДСК в три следващи дни оповестява какви ограничения е подхванала по отношение на интернационалната обстановка. От 28 февруари е прекратена покупката и продажбата на рубли на клиенти. От същата дата временно е спряно приемането и осъществяването на платежни нареждания за изходящи преводи към Русия и Беларус. Два дни по-късно същите интервенции са обновени. Подобни са рестриктивните мерки, наложени и от останалите банки у нас.

Отговорът от съветска страна не закъсня. Владимир Путин към този момент подписа декрет, според който всички страни, които са оповестили наказания и им се дължат заплащания по облигации, може да си получат вземанията в рубли по сметка в съветска банка. Според специалисти по финанси, по този метод се заобикаля опцията кредиторите да разгласят в несъстоятелност съветските компании. Путин е сложил и защитна уговорка за курса на рублата, което значи, че колкото повече се обезценява съветската валута, толкоз по-малко ще получат кредиторите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР